Om

Slashat.se är en svensk teknikpodcast som drivs av Jezper Söderlund, Tommie Podzemski, Magnus Jonasson och Johan Larsson. Podcasten, som är dryga timmen lång, utkommer varje tisdag kväll och i showen diskuteras nyheter främst rörande teknik, prylar, mjukvara, hårdvara och internet. Sedan starten 2009 har Slashat-redaktionen besökt mässor och events och rapporterar dessutom löpande från Apple- och Google-keynotes under året. Special- och temashower är andra återkommande tillställningar utöver den show som släpps varje vecka.

Slashat.se spelas in live varje tisdag klockan 21.00 med försnack från klockan 20.30 och lyssnare är välkomna att titta och vara en del i diskussionerna via livechatten.

Slashat.se är en del av svenska teknik- och nyhetssajten www.array.se

Du kan lyssna på Slashat via hemsidan eller prenumerera på oss via iTunes eller i din podcast-app. Showen utkommer tisdagskvällar varje vecka, året runt. Inspelningen sänds live via vår hemsida http://live.slashat.se.

Det finns många sätt att hänga med Slashat under veckans gång, men du kan även följa oss individuellt. Nedan följer kort info om programledarna, samt länkar till alla ställen relaterat till Slashat, Tommie och Jezper:

Vilka är vi?

Tommie Podzemski

tommie@slashat.se

En tjötig och sportig entreprenör med visst huvud för kod, vilket allt som oftast innebär att Tommie får en idé på fredagen, spenderar hela helgen på att koda den och sedan lägger ner projektet på måndagen.

Arbetar som IT-ansvarig och kör primärt OS X men navigerar även hemtamt i Ubuntu. Tommie ser sig själv som Google och Android-fanboy och utnyttjar detta för att skapa diskussionsunderlag i showen.

Jezper Söderlund

jezper@slashat.se

En glad och bekväm herre, årsmodell 1980 som arbetar med marknadsföring på dagtid och producerar dansmusik bakom artistnamnet Airbase på kvällstid – när han inte sänder Slashat förstås.

Jezper spenderar nästan orimligt mycket tid framför datorer och lever där i symbios med Apples produkter och tjänster, vilka han högljutt proklamerar in-show emellanåt. Övriga intressen inkluderar musik, film, resor, gott öl, vin och allt annat som hör livsnjutning till.

Magnus Jonasson

magnus@slashat.se

Killen som drar upp medelåldern på Slashat-redaktionen, då han är den enda i gänget som är född på 70-talet. Magnus jobbar till vardags som konsultchef och tekniker och arbetar med affärssystem och Windows Server-miljöer men föredrar Mac privat.

Alltid på jakt efter nya prylar att integrera i sitt digitala liv. Förutom teknik så har en kärlek till matlagning funnits länge och inte mycket slår hemlagad mat med en kall öl. Eller två.

Johan Larsson

johan@slashat.se

Älskar allt som är interaktivt. Utvecklar till vardags multimediaproduktioner och till sängdags så utvecklar jag annat smått och gott.

Är biOS så jag använder (och utvecklar) lika gärna med Android som iOS. Det finns styrkor och svagheter med allt men jag försöker att använda det som känns mest spännande för stunden.

Arbetar hellre i OS X och Linux än i Windows när jag vill vara produktiv. Använder hellre Windows än annat när det kommer till lek & spel.

Bloggar:

Slashat: slashat.se

Tommie: podzemski.se

Jezper: jezper.se

Magnus: magnusjonasson.com

Johan: johanl.se

Twitter:

Slashat: twitter.com/slashat

Tommie: twitter.com/tommienu

Jezper: twitter.com/jezperse

Magnus: twitter.com/magnusjonasson

Johan: twitter.com/kottkrig

Facebook:

Slashat: facebook.com/slashat

Google+:

Slashat: plus.slashat.se

Tommie: http://google.com/+TommiePodzemski

Video:

slashat.tv

Forum:

forum.slashat.se

Denna sida använder cookies.